Мераклийски кюфтета за чудо и приказ - да се консумират

...
Мераклийски кюфтета за чудо и приказ - да се консумират
Коментари Харесай

Кюфтета от кълцано свинско месо

Мераклийски кюфтета за знамение и приказ - да се употребяват на драго сърце и наложително студена бира

Необходими Продукти

● свинско месо - 750 г (плешка, гърди, врат)
● сланина - 250 г прясна
● сол - 25 г
● черен пипер - 5 - 10 г
● кимион - 5 - 10 г
● вода - 100 - 200 мл ледена
● галета - 1 с.л.
● лук - 1 глава, настъргана на ситното ренде

Начин на подготвяне

Свинското месо се накълцва със сатъра на доста тънко, в случай че нямате време може да го смелите в месомелачката на по-едро.

Важното месото да е прясно и по-тлъстичко, като е добре хубаво да се отцеди преди накълцването, в случай че е напълно прясно.

В взаимозависимост от тлъстината на месото се прибавя и в допълнение сланина, която също би трябвало да е доста ситно скълцана или смляна.

Добавят се подправките към скълцаното свинско - сол, прясно надробен черен пипер и кимион, галетата и каймата се меси интензивно в продължение на 15-20 минути доста хубаво (до побеляване), като последователно се прибавя ледената вода.

Каймата се трансферира в подобаващ съд, покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилника за едно денонощие (24 часа), като е добре през това време да се премеси още най-малко още два или три пъти.

Ситно рендосаният кромид лук се прибавя един час преди термичната обработка, като естествено още един път се омесва каймата с него и се оставя да почине на стайна температура.

С леко намаслени ръце се оформят кюфтета с идентична величина и се изпържват (с малко сланина) и от двете страни в тиган с незалепващо покритие или на добре загрята скара.

Поднасят се с гарнитура по желание или със свежа сезонна салата.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР