Ментовият чай е много вкусна и полезна напитка. Най-препоръчителен е

...
Ментовият чай е много вкусна и полезна напитка. Най-препоръчителен е
Коментари Харесай

Ментата защитава от стрес и носи спокоен сън

Ментовият чай е доста вкусна и потребна напитка. Най-препоръчителен е за есента и пролетта, защото има способността да се бори с настинката.

Ментата е многогодишно тревисто растение. Листата на растението отделят етерично масло. Ментата вирее на всички континенти - в Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Австралия.

Ментата има толкоз потребни свойства, че е считана за една от най-полезните. Ментовото масло успокоява спазмите в стомаха, покачва апетита, потиска гаденето. Има болкоуспокояващо и противовъзпалително деяние.

В бабините предписания и националната медицина ментата се предлага при виене на свят, главоболие, бодърствуване, епилепсия, меланхолия. При инфектиране на венците, зъбобол и неприятен мирис в устата също се прибягва до запарка от листа от мента.

Ментовото масло при разтривки оказва помощ при мигрена, главоболие, настинка, нарушавания в менструалния цикъл.

 Чайник

Освен билка, ментата е и оръжие против инсекти. Тя ги прогонва и по тази причина доста хора държат в дрешниците се торбички с мента.

Растението е доста потребно и преди сън. Много потребен е за хора, които постоянно се нервират или изпитват хронична изтощеност.

Ако нервите ви са на ръба и имате потребност да свалите напрежението, и в същото време да се насладите на спокоен сън, ето какво ви предлагаме: пригответе си запарка от едно пакетче чай от мента и едно от маточина.

След като водата заври, оставете пакетчетата чай да киснат най-малко 30 минути. След което подсладете с лъжичка мед.

За през целия ден пийте не повече от 3 чаши от този чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР