Меноти бе назначен на поста спортен директор на АржентинаНационалният отбор

...
Меноти бе назначен на поста спортен директор на АржентинаНационалният отбор
Коментари Харесай

Меноти бе назначен на поста спортен директор на Аржентина

Меноти бе назначен на поста състезателен шеф на Аржентина
Националният тим на Аржентина назначи на поста състезателен шеф на отбора някогашния селекционер на страната Сесар Луис Меноти, заяви Аржентинската футболна асоциация.,,Добре пристигнал вкъщи, Сесар “, се споделя в публично изказване на асоциацията в Туитър, в което добави, че Меноти ще стартира да извършва длъжността от 1 февруари.

Неговата съществена задача ще бъде да реализира десетгодишния проект за развиване на другите национални тимове на Аржентина. 80-годишният експерт изведе,,гаучосите “ до първата им международна купа през 1978 година, побеждавайки Холандия на домашна почва. Той също по този начин бе треньор четири години по-късно, когато в ролята на първенци, те бяха отстранени в груповата фаза, губейки три от петте си мача, в това число от бъдещия победител Италия и безконечния южноамерикански противник Бразилия.

Меноти управлява на клубно равнище испанския гранд Барселона за година при започване на 80-те години на предишния век, когато отборът, воден от Диего Марадона завоюва Копа дел Рей, триумфирайки във финала над безконечния съперник Реал Мадрид. Въпреки че той бе ментор на множеството от огромните аржентински клубове, в това число Бока Хуниорс, Ривър Плейт и Индепендиенте, Меноти доближи до шампионската купа на Аржентина през 1973 година с непретенциозния Хуракан. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР