Мениджърът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт

...
Мениджърът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт
Коментари Харесай

Саутгейт възхвали героя за Англия

Мениджърът на националния тим на Англия по футбол Гарет Саутгейт похвали Букайо Сака за представянето му в европейската подготовка против Република Северна Македония на " Олд Трафорд " нощес.

Сака осъществя първи хеттрик в кариерата си, макар проблемите с болки в ахилесите, а домакините разгромиха противника със 7:0, записвайки четвърти следващ триумф в група " С ", в която водят в класирането с цялостен актив от 12 точки.

Саутгейт счита, че 21-годишният нападател на Арсенал е посочил, че към този момент е измежду най-хубавите в играта.

" Той е в елитния ешелон. Увидителното беше, че Букайо проби в Арсенал, когато тимът изпитваше компликации, само че той се представяше на в действителност високо равнище. След това, когато Арсенал заигра по-силно, той продължи да бъде основен футболист. Това приказва доста за неговата психическа непоклатимост и за умеене да се върша напрегнат. А ситуацията в националния тим е такава от самото начало. С него се работи извънредно елементарно ", съобщи мениджърът на островитяните.

След дългия сезон във Висшата лига, в който Арсенал приключи втори след първенеца Манчестър Сити, Сака можеше да пропусне мача поради травмата, само че реши да играе.

" Радващо е да се види усмивката на лицето му, той е толкоз известен измежду съотборниците си, толкоз е непретенциозен и работи извънредно крепко ", сподели още Саутгейт.

Сака си партнираше в офанзивата с капитана Хари Кейн, който се разписа два пъти и продължи да усилва върха си по голове с националния екип на 58, както и с Макркъс Рашфорд. Според мнозина това е най-хубавата нападателна тройка на Англия от много време.

" Във всеки един мач разнообразни профили играчи са значими. А и в никакъв случай не можем да бъдем сигурни, че ще всички ще бъдат на линия. Затова споделих на момчетата на почивката да продължат да се забавляват, да останат стимулирани и да довършат мача по най-хубавия метод ", сподели селекционерът на отбора.

Северномакедонците удържаха до 27-ата минута, когато Хари Кейн откри, а до почивката домакините към този момент имаха типичен задатък от 3:0.

" Не чакахме срещата да се развие тъкмо по подобен метод, тъй като нямахме учредения да считаме, че противникът ще има толкоз огромни компликации. Не предполагахме, че мачът ще протече с толкоз огромно наше предимство. Със сигурност първите 20 минути не го демонстрираха. Но играчите заслужават огромно почитание за всичко свършено през цялата седмица. Някои от тях пристигнаха след 2-седмична отмора и имаше прочут риск. Освежихме ги малко психически, на процедура трябваше да създадем и нещо като мини предсезонна подготовка, само че те дадоха отговор по отличен метод на всичко ", добави Саутгейт.

Англия продължава акцията в европейските квалификации на 9 септември против Украйна, който е втори в класирането с 6 точки и мач по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР