Мениджърът на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) Сандра Велчева-Хънт

...
Мениджърът на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) Сандра Велчева-Хънт
Коментари Харесай

Мениджърът на НБЛ: Служебните загуби за Левски са единствената предвидена санкция в правилата

Мениджърът на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) Сандра Велчева-Хънт изясни, че налагането на служебна загуба за присъединяване на играч без нужния документ така наречен „ letter of clearance “ е единствената планувана в разпоредбите глоба за провинилия се тим, съгласно разпоредбите на лигата.

Велчева взе участие в конференция в София дружно с президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и генералния управител Елеонора Рангелова във връзка проблема с налагането на три служебни загуби на Левски поради присъединяване на Йордан Минчев в първите три полуфинални срещи с Балкан без нужния „ letter of clearance “.

„ Ще уточня самата процедура по картотекиране. В съответния случай клубът се възползва от правилото, в което даден играч може да се картотекира без „ letter of clearance “. Той няма спортни права до придобиване на този документ. На баскетболен клуб Левски е напомнено, че би трябвало да придобият този документ в границите на 10 дни. Нямаме процедура, по която клубът бива известен за това, че даден играч няма спортни права. Този случай е казус. Заявявайки присъединяване за всеки сезон, всеки клуб подписва декларация, че е наясно с разпоредбите “, разяснява Сандра Велчева-Хънт.

Тя добави, че ще изиска да бъде освободена от поста си и разкри, че Левски са изпратили писмо, с което уведомяват, че ще пуснат тъжба до Арбитражната комисия на БФБаскетбол, която пък се събира на съвещание в сряда, 25 февруари.

„ Идва пропуск от моя страна, в който късно откривам това нарушаване. За това ще понеса своята отговорност. Ще свикам Общо заседание на лигата и ще желая да бъда освободена от длъжността управител на НБЛ. Това не трансформира обстановката за Левски, отговорността, която имат и следствията, които носят сега “, сподели още Велчева.

„ За мен и за всички сътрудници е извънредно неприятно да се стигне до този миг. Но аз съм чиновник на БФБаскетбол, която е член на Международната федерация – ФИБА. Това е единственото планувано наказване за сходно нарушаване е служебна загуба. Аз поемам своята отговорност за късното определяне на нарушаването, само че това не изтрива нарушаването, а то е налице и се е случило. Състезател може да бъде картотекиран и без този документ, който в границите на 10 дни би трябвало да бъде показан. Правилата на НБЛ се утвърждават от Общото заседание на лигата. Към сегашния миг няма по какъв начин сходно нарушаване да бъде открито от дежурните делегати “, съобщи Сандра Велчева-Хънт.

„ Левски изпрати писмо, с което споделя, че ще внесе тъжба до Арбитражната комисия на 25 май. Ще се прегледа жалбата на Балкан и в случай че Левски подаде тъжба в период, то Арбитражната комисия ще прегледа и двете тъжби. Заседанието е на 25 май, сряда от 16 часа “, заяви тя.

„ Мисля, че е добре да приключи сезонът, в който да направя финансов доклад и да желая моето освобождение. Клубовете се събраха, само че нямаше дневен ред и съответно искане от страна на Левски. Той е желал от Общото заседание да анулира решението ми като управител на НБЛ. По разпоредбите, няма очакван метод, по който решението на мениджъра може да се анулира от Общото заседание. Заседанието беше двучасово, клубовете бяха съпричастни и взеха отношение. Това е извънредно неприятна обстановка и разбирам неприятното стичане на събитията. Но никой не даде концепция, с която законосъобразно ние да можем да вземем сходно решение. Единствената последваща стъпка е подаване на тъжба към Арбитражната комисия на федерацията и само от комисията може да се чака някакво решение “, приключи Велчева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР