Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че разполага с

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че разполага с
Коментари Харесай

Гуардиола шокира: Манчестър Сити има най-малкия състав в цялата Висша лига

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола съобщи, че разполага с най-късата пейка във Висшата лига. Испанецът направи това изненадващо изявление след успеха на своя тим над Астън Вила.  Голове на Родри, Илкай Гюндоган и Рияд Марез от дузпа осигуриха трите точки на първенците, които предходната седмица бяха упрекнати от Висшата лига за повече от 100 хипотетични финансови нарушавания.

Сити е похарчил близо два милиарда паунда за играчи, откогато шейх Мансур бин Зайед ал-Нахаян от Абу Даби стана притежател на клуба през 2008 година, спечелвайки шест трофеи на Англия през това време.

" Имаме единствено 18, 19 играчи. Нашата дълбочина в състава е толкоз дребна, може би най-малката в цялата Висша лига ", сподели Гуардиола пред " Скай Спортс ".

" Важно е да нямаме травми, само че имаме невероятна методология за тренировки, с цел да се оправяме с умората и да заобикаляме травми. Имаме невероятни лекари, физиотерапевти. Боря се за това от доста години ", сподели още Гуардиола.

Сити ще бъде изправен пред самостоятелна комисия, с цел да дава отговор на 115 обвинявания, повдигнати от Висшата лига, датиращи от 2009 година насам. Ако бъде приет за отговорен, в най-лошия сюжет Сити може да бъде осъден с лишаване на точки или даже да бъде изваден от елита.

Въпреки облаците, надвиснали над клуба, настоящият първенец Сити има шанса да измести Арсенал от върха в класирането на лигата, когато двата тима се срещнат в Лондон в сряда.

" Арсенал има мач по-малко. Ще забележим класирането след всички мачове, когато Висшата лига завърши ", сподели Гуардиола за борбата за купата с тима на Микел Артета.

" Но ние отиваме в Лондон, с цел да се опитаме да спечелим. Когато един тим направи 50 точки в първия полусезон, това е, тъй като са доста положителни. Намалихме разликата, тъй като представянето на тима против Астън Вила беше в действителност положително ", сподели още Гуардиола.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР