Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира философски отпадането на

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира философски отпадането на
Коментари Харесай

Гуардиола: Направихме всичко по силите си, не съжалявам за нищо

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разяснява метафизичен отпадането на „ жителите “ от четвъртфиналите на Шампионска лига. „ Гражданите “ бяха детронирани от рекордьора по титли Реал Мадрид след 1:1 в постоянното време и продълженията и 3:4 при дузпите.


Испанският експерт не подмина обстоятелството, че съгласно него конфликтът е трябвало да бъде решен преди рулетката на 11-метровите наказателни удари, имайки поради огромния брой шансове за манчестърци в мача.

„ Преди всичко, поздравления за Реал Мадрид. Направихме всичко по силите си, не скърбя за нищо. Винаги като управител се опитваш тимът ти да основава повече положения и да позволява по-малко пред вратата си. Имаше един, два или три прехода в офанзива, само че това е обикновено. Играхме извънредно във всички аспекти от играта. За страдание, не успяхме да спечелим. Така стоят нещата. Днес, те се защитаваха по-дълбоко спрямо предходните сезони. Създадохме положения, само че футболът е игра на голове. От бялата точка те се оправиха една концепция по-добре от нас. Понякога печелиш посредством дузпи, от време на време не. По метода, по който играехме, трябваше да спечелим преди дузпите “, показа Гуардиола.

Той удостовери, че решението да размени Ерлинг Холанд в края на постоянното време, а Де Бройне – в продълженията, дружно с Мануел Аканджи, е пристигнало след молби от самите играчи. „ Ерлинг и Кевин желаеха промяна. Не можеха да продължат. Същото се отнася и за Ману “.

Мечтата на Сити за втори следващ требъл се изпари, само че дубълът е към момента евентуален. „ Небесносините “ са домакини на Челси на „ Уембли “ този уикенд в полуфинал от ФА Къп. „ След победа възобновяване е по-лесно в сравнение с при загуба. Това е ситуацията “, приключи Гуардиола. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР