Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола посочи Пеле като един

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола посочи Пеле като един
Коментари Харесай

Пеп: Пеле можеше да играе при всяко поколение

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола уточни Пеле като един от играчите, поради които футболът е толкоз популярен. Въпреки че не го е гледал онлайн, испанецът счита, че Кралят е можел да играе във всяко футболно потомство, тъй като е имал невероятни качества и мощ. 

" От името на Манчестър Сити сервирам съболезнования на фамилията на Пеле. Футболът е това, което е, с помощта на такива хора. Преди него №10 беше просто един номер. След това стана нещо особено. Всеки желае да носи фланелка с №10. Ще остане това, което той направи за футбола. Никога не съм го гледал, само че съм приказвал с хора, които настояват, че той е най-великият. Не съм бил роден, когато той е играел. Пеле, Марадона, Кройф, Меси, Бекенбауер, Кристиано Роналдо. Тези играчи ще бъдат безконечни.

Когато бях в академията на Барселона, имаше един физиотерапевт, който бе влюбен в Бразилия. Той постоянно говореше за Пеле. След като станах на 9-10-11 години, започнах да виждам фрагменти от негови мачове. Колко беше мощен, можеше да прави всичко. Хората споделят, че ритъмът тогава е бил изцяло друг. Той обаче можеше да играе във всяко време, при всяко потомство. Хората, които са го гледали, настояват, че е най-хубавият. В Аржентина настояват това за Ди Стефано, Мародона, Меси. Това не значи, че някой е по-добър. Всички те имат необикновен принос за футбола ", разяснява Гуардиола по време на днешната си конференция. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР