Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на днешната си пресконференция,

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на днешната си пресконференция,
Коментари Харесай

Клоп няма да промени решението си въпреки завръщането на Едуардс

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи на днешната си конференция, че завръщането на Майкъл Едуардс като изпълнителен шеф на Fenway Sports Group няма да промени решението му да напусне „ Анфийлд “ след края на сезона. Германецът е разговарял с Едуардс, с който имаше доста сполучливи професионални взаимоотношения в ролята му на състезателен шеф преди Едуардс да напусне през 2022, само че няма да има смяна в крайното му решение.


Едуардс прекара повече от десетилетие на „ Анфийлд “ в разнообразни функции и притежателите FSG го потърсиха за нова позиция в клуба в опит да изведе мърсисайдци през преходния интервал след раздялата с Клоп.

Запитан по отношение на това дали Едуардс го е попитал дали няма да промени решението си, Клоп съобщи пред публицистите: „ Не, тъй като – и това е доста значимо в неговата специалност, той не е малоумен. Това не бе тематика за дискутиране. Можете ли да си визиите, в случай че бях трансформирал решението си в този момент? Можете ли? Разбира се, че не. Щеше да бъде същото като момента, в който споделих, че няма да отида в различен клуб в Англия и идната година да подпиша с нашите съседи или клуб, който има потребност от треньор “, сподели германецът, който дефинира Едуардс като „ топ избор “, и продължи по отношение на решението си да напусне:

„ Не споделям тези неща, без да съм ги обмислил авансово. Това би означавало в този момент да осъзная какъв брой популярен е този клуб, а аз постоянно съм го знаел. За мен това е най-хубавият клуб в света и все пак напущам. Точно това се пробвах да обясня “.

56-годишният Клоп говореше на конференция преди осминафиналния реванш със Спарта Прага в шампионата Лига Европа. „ Червените “ гледат към четвъртфиналите, откакто завоюваха първия мач с 5:1 като посетители. Предвид към този момент завоювания трофей от Купата на Лигата, Ливърпул е в битката за още три – отборът е замесен в борба за шампионската купа с Арсенал и Манчестър Сити, има четвъртфинал във ФА Къп с Манчестър Юнайтед тази неделя и наподобява сигурен за последните осем в ЛЕ.

„ Клубът се намира в доста положително място. Хората ще оценят това в края на сезона, когато видят какво в действителност сме постигнали, само че това не е толкоз значимо за бъдещето – това, което реализираме този сезон, е за сегашното. Важното за бъдещето е какъв брой добър е тимът, играчите, структурата, организацията? Точно от там произлиза оптимизмът ми “.

В титулярния състав на Ливърпул против Спарта може да бъде Мохамед Салах, откакто египтянинът се появи на два пъти от пейката след възобновяване си от контузия. „ Нямаше да е допустимо да играем по-дълго последния мач (б.ред – равенството 1:1 с Манчестър Сити). Не съм сигурен дали той е подготвен за цялостни 90 минути, само че при всички случаи е подготвен да започва. Има още 10 мача от Висшата лига и да се надяваме още доста дуели в останалите шампионати, тъй че те са също толкоз значими. Мо е изцяло окей с това “, приключи мениджърът на „ алените “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР