Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи пореден намек, че няма

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи пореден намек, че няма
Коментари Харесай

Клоп: Трансфери никога не се правят само защото другите купуват

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи следващ намек, че няма желание да прави бомбастични прехвърляния преди затварянето на летния трансферен прозорец за Висшата лига. Германецът съобщи пред „ Скай Спортс”, че в никакъв случай не е добра концепция да купуваш нови играчи единствено тъй като твоите съперници вършат същото.

Отборите от Премиършип и Чемпиъншип имат период до 17 часа локално време да записват новите си придобивки. На „ Анфийлд” бяха относително тихи, в случай че се прави паралел с директни съперници като Манчестър Сити и Арсенал, които усъвършенстваха трансферните си върхове (с покупките надлежно на Никола Пепе и Родри). Европейският клубен първенец дотук се укрепи само с младоците Харви Елиът (крило) и Сеп ван ден Берг (централен защитник), а също и с авариен пазач в лицето на Адриан Сан Мигел след продажбата на Симон Миньоле в Брюж.

„ Никога не трябва да правиш прехвърляния единствено тъй като другите клубове вършат прехвърляния. В това няма никакъв смисъл, не се прави така”, съобщи 52-годишният немец. „ Ако просто седнем и помислим по отношение на състава ни – дали имаме потребност от повече играчи? Хората ще кажат, че е по този начин, че ни би трябвало запаса за Садио Мане, за Мохамед Салах и по този начин нататък.”

„ Такива играчи към този момент имаме тук. Затова би трябвало ли да се търси директен заместител? А значимо попълнение? Хората си мислят, че играчи от други клубове, от други страни са по-добри от тези, с които разполагаме тук, без да имат действително доказателство за убеждението си. Просто новото ви се коства по-вълнуващо. Все едно да си купиш нова кола. Старата е изцяло надеждна, само че ти искаш нова и две седмици по-късно тя се чупи. Изглежда по-добре, само че явно това не е задоволително.”

„ Когато споделих, че имаме да плащаме сметки, това е нещо обикновено. Знам, че някои възприеха това като рецензия към другите тимове, само че не такова беше желанието ми. Просто изяснявах нашата обстановка. Съжалявам, само че в действителност имаме да плащаме сметки. И всичко е наред. Инвестирахме доста в отбора през предишното лято. Сега разполагаме с тима, дано работим с него и да забележим какво можем да реализираме.”

„ Новите играчи в никакъв случай не са единственото решение. А да направя този отбор по-силен, да подобря титулярния състав – това е в действителност мъчно и доста скъпо. Не разполагаме с такива пари. Така стоят нещата. Не можем просто да извадим 150 или 200 милиона паунда и да кажем: „ Да, ето от този човек имаме потребност и той ще ни направи по-добри.”

„ Това би се случило единствено в случай че някой от останалите не играе. Такива играчи не се купуват просто ей по този начин, тъй като всички питат по кое време ще играят. Тогава на мен се пада да му кажа: „ Когато еди-кой си е болен или бъде продаден”. Нещата стават надалеч по-трудни по този начин.”

„ Такава е цената, която плащаш за триумфите си и за обстоятелството, че разполагаш с добър тим. По тази причина аз съм спокоен, следя, работя и усъвършенствам – тъй като имаме потребност от последното – и след това търсим решенията за областите, където имаме потребност от такива”, добави Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР