Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе категоричен, че към настоящия

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе категоричен, че към настоящия
Коментари Харесай

Клоп: Лесно бе да посоча Кариус за титуляр

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе безапелационен, че към сегашния миг Лорис Кариус е титулярният пазач на тима. Според германеца решението му е не е било по никакъв начин мъчно, въпреки да се е наслушал на отзиви по какъв начин клубът би трябвало да потърси нов пазач на трансферния пазар.

В началото на сезона Клоп съобщи, че Симон Миньоле ще бъде нормалният №1 под рамката за дуелите от Висшата лига, до момента в който болшинството изяви на Кариус идваха в Шампионската лига и мачовете за другите купи в Англия. След горещото 3:3 против Арсенал в Лондон обаче търпението на треньора към Миньоле явно се изчерпа и от този момент Кариус пази на вратата за „ червените”.

Ван Дайк пред дебют за Ливърпул във Висшата лига

„ Кое ме накара да реша по този начин? Мачовете, които Кариус изигра, методът, по който се показва в тренировките. Лесно е”, съобщи Клоп. „ Нямам доста други способи да оценя обстановката. Това ми е изцяло задоволително. Всъщност таман това прави един футболен управител през множеството време – следи тренировките и мачовете.”

„ Моето обичано решение във всички случаи е било, че каквото и да вършим, ще го вършим с нашите си момчета. Те се оправят и стават по-добри.”

„ Проблемът с нашите вратари е, че всички ги гледат под лупа и бързат да заключат, че „ към момента не са задоволително добри”. Не е въпросът да вземем някой различен, а да намерим вярното решение, а то е това, с което към този момент разполагаме.”

Миньоле неудовлетворен, само че не желае да се маха от Ливърпул

В последно време доста се приказва, че Ливърпул се е насочил към вратаря на Стоук Сити Джак Бътланд. Клоп имаше какво да каже и по тази тематика. „ Ще загатна единствено едно име. Всички го свързват с нас, приказвам за Бътланд. Фантастичен вратар, само че дали е съвършен? Не. Не беше подобен в последния си мач, само че всички не стопират да повтарят, че въпреки всичко е по-добър от нашите вратари.”

„ Няма безусловно никакъв смисъл, в случай че той пристигна и допусне неточност още в първия си мач. Всички ще кажат: „ имаме потребност от някой различен, и още някой, и още някой”. Трябва малко да успокоим топката.”

„ Трудна работа е да бъдеш вратар или централен бранител в Ливърпул, тъй като никой не ти прости още при първата грешка”, заключи Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР