Мениджърът на женския ни национален отбор по волейбол Валентин Помаков

...
Мениджърът на женския ни национален отбор по волейбол Валентин Помаков
Коментари Харесай

Валентин Помаков: Нямаме лекар в Баку, защото никой не иска да пътува

Мениджърът на женския ни народен тим по волейбол Валентин Помаков остана сюрпризиран от напрежението, което се породи около новината, че лъвиците няма да разчитат на доктор по време на европейското състезание в Баку. Нашите отпътуваха за Азербайджан без лекар с тях, като, оказа се, това е процедура за представителния ни отбор при дамите. За съпоставяне, мъжете имат здравно лице, което се грижи за здравето им във всеки един миг, когато са на лагер или в чужбина – Динко Захариев.

„ От 10 години съм отговорник на този тим и това нещо не се е променяло. Не виждам да има някакъв проблем в тази ситуация. Няма лекар не тъй като ние не желаеме да имаме подобен, а тъй като никой не желае да пътува с тима. За да може един доктор да е предан на националния тим, би трябвало да зареже практиката си. Те имат процедура – пациенти, лечебни заведения, няма по какъв начин да работят с тима, с цел да си зарежат кариерата. В мъжкия народен тим е Динко Захариев, само че той е един в България и е над 15 години. Как го е постигнал, си е негова работа. Ние подобен не сме намерили още. Лекарите не желаят. Не е наше предпочитание, а тяхно. Те не желаят да дойдат. Говорим за години обратно, не е в този момент само”, разяснява пред „ Тема Спорт” Помаков.

Pool C | #EuroVolleyW coaches and captains in Baku agree on how challenging their pool is. Read more here: https://t.co/DurnJIj1U1 pic.twitter.com/Etv7qYMmif
— EuroVolley (@CEVEuroVolley) September 21, 2017
Той отхвърли информацията, че лъвиците като се изключи че нямат лекар, са отпътували и без физиотерапевт. Според него подобен е точно Николай Цветков. По изказване на самите волейболистки и хора от щаба на Иван Сеферинов обаче въпросният Цветков е кондиционен експерт и в този момент ще му се наложи да съвместява двете длъжности. „ Физиотерапевтът си е там. Не знам от кое място се появи тази информация. Николай Цветков е там. Той е цяло лято с тях и работи. Даже помагаше на още един народен тим. Вижте, в случай че нещо, не дай си Боже, се случи, има лекар на шампионата и в случай че се постанова, ще помогне. Има най-малко условие от европейската централа да имаме или лекар, или физиотерапевт. Ние сме го покрили, само че не приказваме, че желаеме да сме с минимума. Искаме да има лекар, само че те не желаят. Но действително, в случай че няма случай, докторът седи и гледа мачове, не прави нищо. Няма гаранция, че няма да се случи нещо, само че това са обстоятелствата. Говорим за пътуванията. Тук, в България, имаме обезпечен доктор. Но те не желаят да пътуват и да отсъстват дълго време”, сподели още Помаков.

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР