Мениджърът на Арсенал Микел Артета не драматизира прекалено след равенството

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета не драматизира прекалено след равенството
Коментари Харесай

Артета: В един момент започнахме да бъркаме лесните неща

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не драматизира прекомерно след равенството 1:1 със Саутхамптън. Той похвали футболистите си за цялостното им показване в мача. Според него повода да изтърван успеха е, че в един миг са почнали да бъркат лесните неща.

" Нямам забележки към играчите. Това е футболът. Играхме доста мощно през първото полувреме и тотално контролирахме мача. Създаохме доста положения, само че не ги реализирахме. В Премиър лийг, когато пропуснеш да решиш мача, когато си в най-силната си позиция, по-късно може да имаш проблеми. През второто полувреме сами си усложнихме живота, защото губехме прекомерно елементарно топката и това не ни разреши да задържим контрола над мача. Директната игра на противника, с дългите тъчове и статични положения разстрои играта ни. Опитахме да реагираме и считам, че и през второто полувреме ние създадохме двете най-хубави положения, само че не ги използвахме ", съобщи Артета.

" В един миг просто започнахме да бъркаме лесните неща. Дистанцията сред играчите бе прекомерно огромна, губехме елементарно топката в рискови зони, без да ни пресират. Това ни попречи да продължим със мощното показване от първата част. След това пристигна и умората, тъй като мачът стана по-отворен. Смятам, че в края още веднъж бяхме по-добрият тим и опитахме да наложим волята си, само че не намерихме правилния път ", добави испанецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР