Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова -

...
Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова -
Коментари Харесай

Задава ли се чистка в ГЕРБ заради резултатите на изборите?

Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова - това са хората, които евентуално ще изгубят постовете си в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, написа " ".
Основната причина това са се случи, която разказва вестникът, са резултатите от парламентарните избори. Официално рокадата щяла да стане на 11 май, когато ще има Национален съвет на партията на Бойко Борисов. Заплашени са още кметът на Бургас Димитър Николов и градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров.
 Тома Биков: Кой ще носи отговорност, в случай че България изпадне в безпорядък Тома Биков: Кой ще носи отговорност, в случай че България изпадне в безпорядък
" Много е значимо за цялата страна да бъде възобновен политическият разговор. Ако партиите нямат връзка между тях, ще изпаднем в утолен...
Всички изброени са знакови фигури в ГЕРБ, измежду които кметовете на три от най-големите градове в България, отпред със София. Фандъкова и Николов са заместници на Борисов, откакто преди две години от поста " зам-председател " на ГЕРБ си потегли Цветан Цветанов, след " ".
, откакто " Демократична България " се показа доста мощно в 23-ти МИР и това ѝ донесе крайният триумф. Затова и Йорданка Фандъкова има какво да бъде питана. В Бургас партията към момента е първа, само че губи 10% от резултата си по отношение на предните избори - по тази причина и Димитър Николов ще дава отговор на сложни въпроси. В сходна обстановка бил и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, където до момента ръководещата партия със своите 22% бе на косъм да загуби изборите от " ИТН " на Слави Трифонов. Живко Тодоров е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Със сигурност по тези аргументи от Изпълнителната комисия на партията ще излезе и русенският народен представител Пламен Нунев. Той ще бъде заменен и като регионален координатор на партията за Русе, откакто въпреки и с еднакъв брой извоювани мандати от региона ГЕРБ загуби от “Има подобен народ ”. Партията на Слави Трифонов завоюва 18 556 гласа в този изборен регион, а ГЕРБ 18 445 гласа. Нунев обаче няма да напуща Народното събрание.
Що се отнася до Менда Стоянова, там нещата са по-дълбоки - тя въобще не влезе в листата на ГЕРБ, откакто беше ръководител на бюджетната комисия на 44-тия парламент. Най-вероятно всичко това се случва поради, който просто акцентира на това какво написа в стенограмите на Народното събрание за избрани съвещания.
 ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати
ЦИК извади от листата на определените депутати шест души от Движение за права и свободи и двама от коалиция ГЕРБ-СДС, измежду тях е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Т...
В пенсия като член на партийното управление Борисов възнамерявал да изпрати един от най-дългогодишните фрагменти на ГЕРБ Красимир Велчев, който в предишния парламент бе зам.-шеф на парламентарната група на партията. Той също изненадващо не попадна в листите на ГЕРБ за парламентарните избори.
Засега съвсем несъмнено в Изпълнителната комисия на партията Борисов възнамерява да остави Томислав Дончев и Даниела Дариткова. По-скоро измежду оставащите в партийното управление пък били координаторът за Силистра Тодор Тодоров и някогашната председателка на 44-ото национално заседание Цвета Караянчева.
Кой обаче ще влезе в управлението на ГЕРБ, занапред ще излиза наяве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР