Мен ме съмнява истерията около хартиената бюлетина. Вижте реакцията -

...
Мен ме съмнява истерията около хартиената бюлетина. Вижте реакцията -
Коментари Харесай

Нинова: Съмнява ме истерията срещу хартиената бюлетина

" Мен ме съмнява нервността към хартиената бюлетина. Вижте реакцията - тя е последна, буди подозрения към този момент в този си тип. "

Това разгласи във вторник заран по бТВ лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, като влезе в опит за контраофанзива на обвиняванията, че има нова така наречен коалиция на хартиената бюлетина след избора на ръководител на Народно събрание, който стана с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

Нинова, която в предходния парламент се възмущаваше на разказите от Има Такъв Народ на " неща от кухнята ", в този момент обясни как надали не съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е опитал да търгува избора на парламентарен началник против отвод от Българска социалистическа партия да желае въвеждането още веднъж на хартиената бюлетина.

" Тази бюлетина беше част от диалозите за ръководител. Кирил Петков пристигна и сподели: Оттеглете си бюлетината и тогава ", сподели тя.

И продължи в жанр " една жена сподели ": " Защо в коридорите, в партийните централи, на всички места се шушука, че машините трансформират вота ".

" Искаме гласоподавателите да имат избор – машини или хартия, сподели тя. И изясни, че повода за това са странните известия „ Дневникът е фалшифициран ”, които се появиха на машините в три области: Варна, Велико Търново и Пазарджик. За тези области знаем, ами в случай че има други ", риторично попита лидерката на партията, която продължава от избор на избор да понижава изборните се резултати и на 2 октомври падна до пета политическа мощ в Народно събрание. Според управлението на Българска социалистическа партия казусът е в машинното гласоподаване, съгласно вътрешнопартийната съпротива в водачеството отпред на Българска социалистическа партия.

Нинова изясни още, че предложила Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание от името на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”, с цел да се отпуши парламентарния блокаж. " Постъпихме държавнически ", самооцени се.

" До какво се стигна. Една от партиите, Демократична България, сподели: Кристиан Вигенин е прелестен претендент, само че не може да го подкрепим, тъй като Българска социалистическа партия е срещу да изнасяме оръжие за Украйна. Ама какво общо има това? ", сподели Нинова.

Оценки незабавно - с Вежди Рашидов идва Бойко Борисов, продължи тя.

" Това не е коалиция за ръководство, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане ”, твърди Нинова.

" Използвахме КЗП единствено и само за отбрана на потребителите, не за политически пиар. Хората да го правят оценка, оценката на министър Стоянов не ми е значима ", сподели Нинова в пояснение за какво от масираните инспекции по нейно време като министър на стопанската система и след оповестената от нея битка против спекулата резултати не е имало. Вчера служебният министър Никола Стоянов изнесе данни пред бТВ, съгласно които от над 800 инспекции, едвам към 14 са с някаква глоба и то поради забравени етикети на продуктите, по думите му.

" Този човек уволни хората, които направиха всички тези инспекции. Той махна тези хора ", беше обяснението още на Нинова. 

Тя реши да вкара и различен миг като упрекна Стоянов и надлежно ръководенето от него министерство, че не си " мърдат пръста за райския газ ".

Лидерката на Българска социалистическа партия имаше и гневна дрънканица във връзка на служебни министри, членове на Българска социалистическа партия, които обаче са част от вътрешнопартийната съпротива. 

Тя даде за образец министърката на спорта Весела Лечева, която си разрешила да коментира партийни въпроси на соцпартията.

" Това работа ли е на един длъжностен министър? Просто спрете. Достатъчно го правихте в акцията, хайде спрете ", възмути се Нинова.

" Тези социалисти не съставляват Българска социалистическа партия, като съставляват себе си в държавното управление и да разясняват себе си. Публични мнения за партията от тях няма да приемем. Да дойдат на " Позитано "  и да разясняват там ", продължи тя.

Нинова изясни и за какво от Българска социалистическа партия са отказали поканата за диалози с контактната група на Паси и Плевнелиев.

" Имаше контактна група за държавно управление, в този момент оферират контактна група за бюджет с президента. Няма такова нещо като контактни групи, има парламент. За какво ни е посредник посред ни? ", сподели тя.

Тя изясни, че смята  ПГ на " Български напредък " като неопределена. " Странни са ми ", сподели соцлидерката и уточни неналичието на позиция на партията на Стефан Янев към избора на ръководител на Народно събрание.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР