Меломаните посрещат в петък на аерогара Варна ексцентричния виртуоз на

...
Меломаните посрещат в петък на аерогара Варна ексцентричния виртуоз на
Коментари Харесай

„С невероятната история на една цигулка“ закриват „Варненско лято 2018“

Меломаните посрещат в петък на аерогара Варна ексцентричния виртуоз на цигулката Ара Маликян, който ще закрие вечерта Международния музикален фестивал с 92-годишна история „Варненско лято 2018“.

Специално за него е квалифициран безценен и прочувствен подарък от AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган), взаимно с представители на Община Варна- 200-годишна арменска икона, в българска облицовка и емблематичното за България розово масло. Бах, Моцарт, Джими Хендрикс, Led Zeppelin и Дейвид Бауи в авторски тълкования ще бъдат миксирани в мега спектакъла на ексцентричния виртуоз за финала на фестивала „ Варненско лято “ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта.

В концерта му „Невероятната история на една цигулка“ ще бъдат изпълнени още тематики от филма“Криминале“ и алтърнатив претекстове на Radiohead – цяла палитра от столетия, стилове и въздействия. Музикантът ще опише доста свои истории, като с Con mucha nata пресъздава своята приказка и искрено разкрива по какъв начин е съчинил своята персонална история за произхода на цигулката си. Друга мелодия от спектакъла – Vale de Kairo е отдадена на фамилната линия дядо, татко и наследник. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт творби, в цялостната идея на мега театър от тон и светлина, еуфория и музика.

„ Невероятната история на една цигулка “ е 25-ият албум на извънредно известния по света Ара Маликян. Тя е прочувствен и персонален роман, който връща загатна за основания в Модена инструмент, пропит със мемоари от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и типичен цигулкови тематики, издържали изпита на времето. Това е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР