Мексико постигна втора победа в група F на световното първенство,

...
Мексико постигна втора победа в група F на световното първенство,
Коментари Харесай

Мексико спечели и втория си мач на световното

Мексико реализира втора победа в група F на международното състезание, само че към момента не е на 1/8-финалите. След като в първия си мач победиха международния първенец Германия с 1:0, „ ацтеките ” се постановиха с 2:1 над отбора на Корея на „ Ростов Арена ” в Ростов на Дон.

Мексико откри резултата от дузпа, откакто в 25-ата мин. Хюн-Су Янг удари с ръка топката в наказателното поле при опит да спре центриране на Лозано. Карлос Вела осъществя невъзмутимо от 11 метра.
Рекордьорът по голове за Мексико Хавиер Ернандес пък вкара своя гол №50 за националния тим при контраофанзива в 66-ата мин. и подсигури успеха. Това бе третото международно състезание, на което Чичарито бележи за „ ацтеките ”.

Корейците, които не се отхвърлиха до последно, въпреки всичко съумяха да стигнат до гол, въпреки и в добавеното време, когато с левия крайник Хюн-Минг Сон прониза вратата на Гийермо Очоа.

Това бе 12-и мач сред двата тима и 7-и триумф за Мексико. Корея е с 4 победи, а една среща е приключила наедно.

От 21 ч. е вторият дуел от II кръг в групата – сред Швеция и Германия в Сочи. Преди него Мексико им 6 т., Швеция е с 3, а Германия и Корея нямат точки.

При победа на бундестима в Сочи, шансове за класиране на 1/8-финалите ще имат и Мексико (най-големи, тъй като на отбора му стига и тъждество с Швеция в последния двубой), и Швеция (при триумф над Мексико), и Германия (световните първенци ще играят с новобранеца в групата – Корея, в последния кръг).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР