Мексико отказва да приема български туристи. За това сигнализираха от

...
Мексико отказва да приема български туристи. За това сигнализираха от
Коментари Харесай

Мексико отказва да приема български туристи, причините не са съвсем ясни

Мексико отхвърля да приема български туристи. За това алармираха от Обединение " Бъдеще за туризма " до Министерството на туризма, външно министерство, посолството на България в Мексико, както и почетния консул на Мексико у нас.

От началото на октомври 25 проведени туристи, които са имали всички нужни документи на територията на Мексико, както и закупен туристически пакет, незабавно след приземяването на самолета в Канкун са били върнати назад, оповестиха от обединяване " Бъдеще за туризъм ".

Димитър Балтов, който е в ръководството на един от огромните туроператори у нас, съобщи:

" Местните управляващи - гранични ли са, емиграционни ли са, тъкмо не знаем, прибират изборно към десетина-петнайсет индивида от всеки полет, като явно се таргетират лица от Източна Европа и от някогашните руски републики, наложително ги вкарват в една стаичка, взимат им телефоните и паспортите, нищо не им се изяснява, държат се жестоко, приказват единствено на испански. Доколкото клиентите могат да схванат какво се случва, те им споделят, че нямат платена резервация в Мексико за настаняване и че са евентуални емигранти ".

Багажът на някои от върнатите назад туристи е загубен и не е възобновен, показват от обединяване " Бъдеще за туризъм ", които са алармирали институциите и упорстват за решителна интервенция на българските дипломати.

" Те в действителност ни преразказват и ни препращат писмо от имиграционните управляващи на Мексико и повода, която се дава - те не са показали задоволително безапелационни доказателства, че имат платена резервация в Мексико. Това е един безусловно бланкетен отговор ".

Мексиканските управляващи не дават информация по случая - сподели почетният ни консул на Мексико в България Пенчо Ралчев. Той уточни, че в единия от случаите е имало противоречие в имената на персоналните документи и тези, вписани в туристическия ваучер. Той уточни, че е съдействал на жителите, които са се обърнали към него.

От Министерството на туризма потвърдиха, че са осведомени с проблема и дружно с Министерството на външните работи са се заели с инспекция на проблема.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР