Мексико няма да наложи никакви икономически санкции срещу Русия поради

...
Мексико няма да наложи никакви икономически санкции срещу Русия поради
Коментари Харесай

Мексико няма да наложи икономически санкции на Русия

Мексико няма да наложи никакви стопански наказания против Русия заради нападението й над Украйна, осведоми Агенция Ройтерс. Това съобщи президентът на страната Андрес Мануел Лопез Обрадор.

Той подлага на критика остро и цензурата наложена върху съветските държавни медии от някои от най-големите обществени мрежи. " Не съм склонен че медия от Русия, или която и да е страна, могат да бъдат цензурирани. ", съобщи президента.

" Няма да предприемем никакъв тип на икономическа принуда, тъй като желаеме да сме в положителни връзки с всички държавни управления. ", показа Обрадор.

Позицията на мексиканския президент е в контрастност с наложените наказания от редица страни против Русия, поради дейностите на Владимир Путин.

Русия поддържа положителни връзки с редица страни в Латинска Америка. Сред тях са Куба, Никарагуа и Венецуела. Връзките с Мексико обаче са мощно лимитирани, заради положителните връзки сред Мексико и Съединени американски щати.

Икономиките на Мексико и Съединени американски щати са мощно свързани по сред си. Понякога обаче Обрадор насочва остри рецензии към външната политика на Съединени американски щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън показа, че е разговарял с мексиканския външен министър по телефона. Двамата са разискали тематиката за международния апел за евакуиране на съветските войски от Украйна.

Изказването на Обрадор пристигна след питане по тематиката за ползите Лукойл и съветската авиолиния Аерофлот в Мексико. Лукойл към този момент е извършил огромна част от условията, които са нужни с цел да получи позволение за работа по офшорен план в Мексико.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР