Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор покани американския си колега

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор покани американския си колега
Коментари Харесай

Мексиканският президент покани Байдън на визита

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор предложения американския си сътрудник Джо Байдън да пристигна в Мексико, сподели той в сряда.

" Изпратихме му покана да пристигна в Мексико Сити за среща. Предложението е тя да се организира в края на септември ", сподели президентът на ежедневната си утринна конференция.

Съобщението идва откакто Лопес Обрадор се срещна с високопоставена американска делегация в Мексико Сити, ръководена от съветника по национална сигурност на Байдън Джейк Съливан.
 Среща на върха за народна власт привиква Байдън на 9-10 декември " Среща на върха за народна власт " привиква Байдън на 9-10 декември
Американският президент Джо Байдън привиква на 9 и 10 декември виртуална „ Среща на върха за народна власт “, на която ще бъдат по...

В изказване, оповестено късно във вторник, мексиканското държавно управление съобщи, че по време на срещата и двете страни са се съгласили да стартират работа по обмисляне на възможна среща сред Лопес Обрадор и Байдън.

Участниците в срещата също се договориха да работят дружно по въпроса за миграцията, както и по стратегии за съдействие за поощряване на развиването в Централна Америка и Южно Мексико.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис посети Мексико и Гватемала през юни, с цел да разиска мигрантите без документи от Латинска Америка към Съединени американски щати.

В понеделник Лопес Обрадор и Харис разговаряха по телефона, с цел да обсъдят мигрантските потоци и вероятностите за отваряне на границата.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР