Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Зеленски е най-великият търговец в историята, всеки път си тръгва от САЩ с $60 млрд.

Кандидатът на Републиканската партия за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски желае демократите да завоюват изборите, на които Тръмп ще се изправи против вицепрезидентката от Демократическата партия Камала Харис, съобщи Ройтерс.

" Мисля, че Зеленски е най-великият търговец в историята. Всеки път, когато идва в страната, си потегля с 60 милиарда $ ", съобщи Тръмп на протест в Пенсилвания. " Той обезверено желае те да завоюват тези избори, тъй като аз бих постъпил по-друг метод, ще договоря мир ", добави експрезидентът.

Тръмп сподели, че в случай че завоюва изборите, ще се обади на съветския президент Владимир Путин и на Зеленски и ще ги призове да реализират съглашение за преустановяване на войната.

Кампанията на Харис не е реагирала за момента на изявлението на Тръмп, а той не заяви детайлности за мирния си проект. Според допитванията се обрисува оспорвана конкуренция сред някогашния президент и Харис.

Зеленски дойде в Съединени американски щати в неделя, с цел да взе участие в сесиите на Общото заседание на Организация на обединените нации, и прикани сътрудниците си да спомагат за постигането на " обща победа за един в действителност обективен мир ", написа Българска телеграфна агенция.

Вашингтон и неговите съдружници осигуриха помощ от милиарди долари на Украйна след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година, като в същото време постановиха няколко пакета от наказания на Москва.

Тръмп постоянно дефинира помощта на Съединени американски щати за Украйна като хабене на пари и отхвърля да съобщи, че желае Украйна да завоюва.

Той и Зеленски разговаряха по телефона през юли, само че не са се срещали персонално след края на мандата на Тръмп 2017-2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР