Мексиканската кухня освен с пикантните си вкусове и люти чушки,

...
Мексиканската кухня освен с пикантните си вкусове и люти чушки,
Коментари Харесай

Вкусни десерти от мексиканската кухня

Мексиканската кухня с изключение на с пикантните си усети и люти чушки, е известна и с вкусните си десерти: флан (мексиканския крем карамел), кейк трес лечес (кейк, подготвен с 3 типа мляко – кондензирано, изсъхнало мляко и сметана), пепиториас (сладки, приготвени от пшеничено брашно, мед и тиквени семки) и т.н.

Флановете, от които най-популярният представител е крем карамелът, са на особена респект в Мексико. В тази страна те се явяват във всевъзможни екзотични разновидности, като се подготвят с локални тропически плодове като маракуя и папая, с разнообразни ядки или с класическите мед, канела и ванилия.

Наистина си заслужава да пробвате тази рецепта, която включва 3 яйца, 150 г мед, 1 шушулка ванилия, 250 мл прясно мляко и малко канела.

 Флан

Начинът на подготвяне е класическият, който познаваме за крем карамел, с дребната разлика, че на дъното на купичките вместо карамел се поставя лъчица мед, смесена с малко канела.

Друг характерен десерт, който най-вероятно не би се харесал на всеки усет, е мексиканският бананов сладкиш. Текстурата му е мека и кремообразна, а комбинацията от банани и сладки картофи, които се употребяват за оформяне на блата, с малко ром и шушулка ванилия, го вършат доста благоуханен.

В Мексико с изключение на нормалния за нас шоколад, който се използва като десерт или сладко лакомство, се продават и блокчета горчив шоколад, които сами по себе си не са подобаващи за ястие, само че се употребяват за приготвянето на някои ястия и сосове, като сос моле - по едно и също време сладостен и пикантен сос.

 Мляко с ориз

Той е типичен за мексиканските кулинарни обичаи и постоянно се употребява за разнообразни десерти.

За феновете на сладки изкушения, които обаче не си падат по опитите, мексиканците могат да предложат прословутия си оризов пудинг, който припомня извънредно доста на добре познатото ни мляко с ориз.

Като цяло, всички мексикански десерти са извънредно ароматни. Това се дължи на обстоятелството, че Мексико е най-големият експортьор на ванилия в света.

Още един артикул, който ацтеките подарили на европейците е какаото. В Мексико пораства и голямо количество тропически плодове, което също оказва въздействие върху присъщия усет на десертите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР