Мексиканската дестинация Лос Кабос бе обявена за първата сертифицирана туристическа

...
Мексиканската дестинация Лос Кабос бе обявена за първата сертифицирана туристическа
Коментари Харесай

Коя е първата изцяло сертифицирана дестинация в света за сигурен туризъм по време на пандемия

Мексиканската дестинация Лос Кабос бе оповестена за първата сертифицирана туристическа дестинация в света, откакто съвсем всички хотели в района минават през самостоятелна инспекция от цифровата здравна компания Sharecare.

84 от 85 хотела в мексиканския район са минали през инспекция и поддържат над 360 световни стандарти за здравна сигурност, в това число здравни и хигиенични протоколи, гарантиращи сигурност на здравето за гостите и чиновниците, написа Forbes.

" Това е самопризнание и поощряване да продължим да работим с цел да предлагаме на най-високо равнище на сигурност на нашите посетители ", споделя Родриго Еспонда, ръководещ шеф на туристическия съвет на Лос Кабос.

Сертифицирането е изключително значимо за хотелите, имайки поради, че туризмът съставлява 80% от стопанската система на Лос Кабос. Вече 570 хотела в над 58 страни са получили сходен документ.

" Проверката не значи единствено, че дестинацията работи с най-висока степен на сигурност, само че и че курортите тук подсигуряват спазването на най-новите международни здравни стандарти ", споделя Робърт Логан, общоприет управител на One & Only Palmilla, курорт Лос Кабос.

Лос Кабос работи с потенциал от 50%, в това число в хотели, заведения за хранене, превоза и даже плажовете, където полицията контролира на достъпа на туристите там.

Има вечерен час. " Мисля, че това е добра стъпка, защото както видяхме по какъв начин в други дестинации по света, нощният живот води до формиране на огнища на болестта ", споделя Еспонда. Вечерният час не цели единствено за затваряне питейни заведения и клубове и избран час, споделя той. " Властите вършат инспекции в града и в курортите, тъй че всичко да бъде изцяло затворено ", споделя той.

Спазването на тези и други ограничения оказва помощ на Лос Кабос да се трансформира в образец за други региони, които желаят да се трансфорат в сигурна дестинация за туристи.

Все отново в случай че някой от туристите бъде тестван позитивно при идването си той предстои на 14-дневна карантина, а някои хотели като Nobu Los Cabos, дават обещание гратис настаняване в интервала на тези две седмици. Останалите хотели вършат отстъпки от над 30% от ценовите предложения.

В Лос Кабос към този момент се следи нарастване на туризма. " Наши постоянни посетители, които не бяха идвали към този момент една една година, в този момент се връщат имунизирани ", споделя Еспонда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР