Мексиканската боксова звезда Сол Канело Алварес е дал положителна допинг

...
Мексиканската боксова звезда Сол Канело Алварес е дал положителна допинг
Коментари Харесай

Хванаха Алварес с допинг, той отрича да е злоупотребявал

Мексиканската боксова звезда Сол " Канело " Алварес е дал позитивна допинг проба. Това се е случило по време на извънсъстезателен тест при подготовката за реванша против Генади Головкин (Каз). Дербито беше планувано за 5 май, само че в този момент е под въпрос.
В организма на Алварес са открити следи от кленбутерол. Според версията на мексиканеца неразрешеното вещество е пристигнало от приложимост на нечисто месо. През последните години е имало някаолко такива случая с мексикански спортисти.
" Количеството на кленбутерол е в допустимите правила, които могат да попаднат в организма със нечисто месо ", сподели директнорът на лабораторията, която е направила инспекциите.
Очаква се Алврес да реалокира своя подготвителен лагер от Мексико в Съединени американски щати и да се подложи на още спомагателни проби.
" Аз съм играч, който почита спорта и съм сюрпризиран и обезпокоен от тази вест, тъй като това в никакъв случай не се беше случвало с мен - сподели мексиканецът. - Ще се подложа на всички проби, с цел да се изчистя от тази срамна обстановка. Искам истината да се разбере. "
Канело е бил тестван десетки пъти за своите последни 12 мача. 27-годишният боксьор има 49 победи (34 с нокаут), 1 загуба и 2 равни. Все още не е ясно мнението на боксовите организации, които дават шампионските пояси. В реванша с Головкин се чака да бъдат заложени четири трофеи в междинна категория. Изчаква се и мнение от лагера на Головкин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР