Мексиканецът Хоакин Гусман – Ел Чапо, ръководил четвърт век най-могъщия

...
Мексиканецът Хоакин Гусман – Ел Чапо, ръководил четвърт век най-могъщия
Коментари Харесай

Започва процесът срещу мексиканския наркобарон Ел Чапо

Мексиканецът Хоакин Гусман – Ел Чапо, управлявал четвърт век най-могъщия наркокартел в света и екстрадиран в Съединени американски щати през 2017 година след две бягства в Мексико, ще бъде съден при засилени ограничения за сигурност на развой, който стартира през днешния ден в Ню Йорк.

Според американските прокурори Ел Чапо – Дребосъка, именуван по този начин поради ниския си растеж, е най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар, погубен през 1993 година Ако 61-годишният Гусман бъде приет за отговорен, присъдата може да е доживотна, съобщи Агенция Франс Прес. Той е упрекнат, че от 1989 до 2014 година е управлявал картела Синалоа, изпратил в Съединени американски щати над 154 тона кокаин и големи количества хероин, метамфетамини и марихуана на стойност 14 милиарда $.

Изборът на правосъдни заседатели се чака да стартира в понеделник сутринта при закрити порти, както става при процеси против най-опасните нарушители. Може би са получени закани, защото имената на правосъдните заседатели ще се пазят в загадка и те всеки ден ще бъдат охранявани по пътя към правосъдната зала.

След към четиримесечно правосъдно търсене журито ще би трябвало да реши дали събраните доказателства са задоволителни, с цел да бъде разгласен Ел Чапо за отговорен по 11-те обвинявания против него, в това число за трафик и продажба на опиати, владеене на огнестрелни оръжия и пране на пари. Той не се признава за отговорен.

Ел Чапо не е упрекнат в убийства, само че съгласно прокурорите има доказателства, че е поръчал да бъдат убити минимум 37 души, добавя Агенция Франс Прес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР