Меко казано притеснително. Доста притеснително. Тези изрази използва новият министър

...
Меко казано притеснително. Доста притеснително. Тези изрази използва новият министър
Коментари Харесай

Новият енергиен министър се притесни от липсата на по-евтин азерски газ и от ТЕЦ-а на Доган

Меко казано притеснително. Доста притеснително. Тези изрази употребява новият министър на енергетиката Александър Николов по повод доставките на по-евтин газ от Азербайджан и това, че Топлоелектрическа централа Варна е вторият максимален дебитор на " Булгаргаз ".

Николов беше безапелационен, че не се употребява опцията да идва оптимално количество газ от Азербайджан за България в границите на постигнатата договореност по времето на Бойко Борисов. Всъщност, годишно в този момент внасяме единствено 35% от вероятното – ПОДРОБНОСТИ! Само че шефът на " Булгаргаз " Николай Павлов
Европейска комисия приготвя отвод от природния газ и тотална смяна в метода ни на отопление
Редица оферти за законодателна смяна в региона на енергетиката показа Европейската комисия. Ако те бъдат признати, то след по-...
Прочети повече
Според Николов, от " Булгаргаз " обяснили, че няма сигурни направления през Гърция, защото интерконекторът с България още не е подготвен. Оценката на екипа на Николов обаче е, че това не е по този начин – посочен беше маршрутът през Сидерокастро.

Що се отнася до Топлоелектрическа централа " Варна ", по думите на Николов централата на Ахмед Доган дължи на " Булгаргаз " 36 млн. лв. към днешна дата. Според някогашния транспортен министър Данаил Папазов, който беше част от договорката за предприятието, дължимото от ТЕЦ-а обаче е 24 млн. лева – ПОДРОБНОСТИ!

Няма каквато и да е причина Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да подкрепя спортна или различен вид обществена активност, изключително когато финансовите резултати не го разрешават, разяснява Николов и друга гореща тематика. Той приказва за " Берое ". Ако ще продължава такова нещо, първо би трябвало съгласуваност със спортното министерство, уточни Николов. Той акцентира – българското население не е длъжно да прави такова нещо посредством държавни пари, тъй като можело да има обществено напрежение, в случай че футболният клуб не е подпомаган. Ще бъдат следвани стъпките това да бъде прекъснато, даде обещание той.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР