Меки кифлички със сирене, които приготвяме с удоволствие и често

...
Меки кифлички със сирене, които приготвяме с удоволствие и често
Коментари Харесай

Кифлички с пълнеж от сирене

Меки кифлички със сирене, които подготвяме на драго сърце и постоянно похапваме!

Необходими Продукти

● олио - 9 с.л
● прясно мляко - 1 ч.ч
● вода - 1 ч.ч
● квас - 1 кубче
● захар - 1 с.л
● сол - 1 щипка
● брашно - 600 - 650 г
● яйца - 1бр. за намазване
● яйца - 1 бр.
● сирене - 250 г
● сусам - бял и мрачен за поръсване

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното. Стопляме леко водата и в нея слагаме 1 с.л захар и 1 с.л брашно, които размиваме. После във водата слагаме и 1 кубче прясна квас, размиваме я. Оставяме да шупне.

След като шупне маята слагаме водата с маята и захарта в брашното, в което сме си създали кладенче. Добавяме щипка сол, прясното мляко и чукваме едно яйце.

Най-накрая слагаме и 9 с.л олио. Омесваме всичко доста добре. Доомесваме върху набрашнен плот. След като омесим тестото го разделяме на 3 елементи. Всяка част я режем на 12 равни триъгълника. Аз го нарязвам през средата по широчина и по височина и след това всяка четвърт на три.

Разточваме всяка една от частите в кръг. Трябва да не е пълен разточеният кръг, а да е тъничък. Режем го на триъгълници. Натрошаваме си сирене в купа благодарение на вилица. За задачата употребяваме по–сухичко сирене. Слагаме малко сирене при започване на всеки триъгълник в необятната част.

Подвиваме ъгълчетата на необятната част във вътрешността и навиваме в посока център. Намазваме с олио тавата и посипваме леко с брашно. Нареждаме кифличките на разстояние. Оставяме ги да втасат 40 мин. закрити с забрадка на топло. Разбиваме 1 яйце в купичка.

След като втасат ги мажем с яйчената примес благодарение на четка и поръсваме щедро със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Вече опечени редим в купа. Да ви е сладко! Подходящи са като чакаме посетители, за почерпка или за съботна закуска.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР