Мек сладкиш с кокосов крем - за чай или следобедно

...
Мек сладкиш с кокосов крем - за чай или следобедно
Коментари Харесай

Мек сладкиш с кокосов крем

Мек сладкиш с кокосов крем - за чай или следобедно кафе е просто съвършен

Необходими Продукти

за кексовата примес


● брашно - 200 г
● захар - 170 г
● яйца - 4 бр.
● олио - 100 мл.
● прясно мляко - 100 мл.
● какао - 20 г
● бакпулвер - 10 г

за крема


● прясно мляко - 500 мл.
● кокосови стърготини - 100 г
● захар - 100 г
● брашно - 40 г

Начин на подготвяне

За рецептата мек сладкиш с кокосов крем, счупете яйцата в купа, сложете захарта и разбийте на бухнал крем. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Към разрушените яйца излейте на струйка олиото и прясното мляко.

Добавете на порции брашното и хомогенизирайте добре продуктите. Разделете приготвената примес на две идентични елементи. Към едната прибавете какаото, бъркайте до хомогенизиране. Подмажете тава 20/30 см. с краве масло и набрашнете. Изсипете кафявата примес, подравнете и изпечете блата за 10 мин. в авансово загрята на 180 гр. фурна.

Докато това става, изсипете кокосовите стърготини, захарта и брашното в прясното мляко. Сложете съда на загрят котлон и бъркайте, до момента в който сместа се сгъсти. Извадете тавата с изпечения кафяв блат и изсипете кокосовия крем.

Подравнете и изсипете останалата част от кексовата примес. Довършете печенето за още към 15-20 мин. Извадете изпечения сладкиш и оставете да се охлади изцяло в тавата, след което нарежете на квадрати кокосовия сладкиш!

Този сладкиш с крем е доста апетитен!

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР