Междуведомствен съвет ще подбира чуждестранните инвестиции, приеха депутатите с промените

...
Междуведомствен съвет ще подбира чуждестранните инвестиции, приеха депутатите с промените
Коментари Харесай

Приеха нов закон срещу пари от Русия в България

Междуведомствен съвет ще сортира задграничните вложения, одобриха депутатите с измененията на второ четене на Закона за поощряване на вложенията.

На наблюдаване ще подлежат всички директни задгранични вложения от Русия и Република Беларус. Обхванат е необятен кръг от вложения, при които се основават или поддържат трайни или директни връзки сред вложителите от трети страни, съобщи БНР.

Целта е българската стопанска система да бъде защитена от вложения с разяждащ капитал, които имат капацитета да навредят на националната сигурност или на публичния ред на страната, а в по-широк смисъл на сигурността на европейските и атлантическите сътрудници.

Създава се Междуведомствен съвет за скрининг на директните задгранични вложения, който ще бъде непрекъснато настоящ орган, взеха решение народните представители.

В него ще влизат и представители на Държавна организация " Национална сигурност " и на Агенция " Разузнаване ".

Чуждестранни вложители, които желаят да създадат директна задгранична инвестиция у нас, ще бъдат длъжни да подават заявление за издаване на позволение.

На скрининг ще подлежат всички директни задгранични вложители, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. От " ИТН " и " Възраждане " не поддържаха измененията.

Обектът на вложенията, който ще бъде обект на регулация в законопроекта, са тези от енергетиката, превоза, водите, опазването на здравето, връзките, медиите, както и въздухоплаването и защитата.БНР
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР