Междуселищните и международните автобусни превози ще спрат изцяло в сряда,

...
Междуселищните и международните автобусни превози ще спрат изцяло в сряда,
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи и таксиметровият бранш излизат на протест

Междуселищните и интернационалните автобусни транспорти ще спрат напълно в сряда, 25 ноември, а градските линии, експлоатирани от частни превозвачи, няма да се обслужват от 9 до 11 часа, оповестиха през днешния ден ръководители на браншови асоциации на автобусни и таксиметрови превозвачи. В допълнение по булевардите " Ботевградско шосе ", " Цариградско шосе " и " Царица Йоана " в София ще влязат към 100 рейса и близо 2000 таксиметрови автомобила за двучасов протестен протест, плануван за 10 часа на площад " Батенберг ".

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова разясни на брифинг, че всеки притежател на компания ще реши дали да поддържа митинга. Ако заканите се изпълнят, то в София сред 9 и 11 часа могат да спрат автобусни линии 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 30, 42, 54, 59, 68, 69, 70, 72, 73, 84, 90, 114, 123, 306 и 404, обслужвани от " Карат С ", 27, 74 и 150, по които пътуват транспортни средства на " Юнион Ивкони " и линия 260, покривана от " Еридантранс ".

Протестите са в отговор на отпадналото криминализиране на противозаконните транспорти. В края на октомври болшинството в Народното събрание икриминира нерегламентирания транспорт на пасажери през Кодекса на комерсиалното мореплаване, като отговорните бяха застрашени от до 10 години затвор.

Президентът наложи несъгласие на текстовете с претекста, че депутатите не са прецизирали критериите, по които нерегламентираният публичен транспорт на пасажери ще се разграничава от така наречен споделено пътешестване. Депутатите от Българска социалистическа партия го поддържаха с претекста, че наказването е прекомерно огромно за действието. При повторното гласоподаване на текстовете те бяха подкрепени единствено от депутатите от ГЕРБ и по този начин криминализирането на противозаконните транспорти отпадна.

От браншовите асоциации се заканиха, в случай че текстовете не се внесат за ново гледане, от понеделник, 30 ноември, ще спрат всички транспорти безсрочно. Те са подготвени и да влязат в сивия бранш, като спрат да заплащат налози и осигуровки.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР