Междусъседски конфликт в жилищен блок в Русе заради монтирана без

...
Междусъседски конфликт в жилищен блок в Русе заради монтирана без
Коментари Харесай

Междусъседски конфликт в блок в Русе: Жителите твърдят, че не могат да дишат

Междусъседски спор в жилищен блок в Русе поради инсталирана без позволение отоплителна апаратура . Собствениците на жилищата настояват, че тя задимява целия вход и не могат да дишат . Притежателят отхвърля да я махне, а от общината предлагат на хората да си намерят експерт, който да обследва комините им.

С началото на отоплителния сезон стартират и тъгите ни, споделят живеещите в този жилищен вход. Те настояват, че съседът им от първия етаж си е поставил камина в мазето , построил е комин в общите елементи , пробил е дупки в панелите , с цел да свърже инсталацията, и при всяко палене задимява всички до последния етаж . Имат подозрения, че гори освен дърва, само че и други материали, съобщи.

Хората са обезпокоени , че може да има и градивни промени. Макар и сега да не дими, във входа и в жилищата има следи от сажди.

" Като се възпламени, стартира да дими в баните, което е извънредно неприятно. Излиза от пакета, излиза и от вентилацията, имаше случаи, когато излизаше и от кухненските аспиратори ", изясни Любен Илиев.

" Пушекът излиза и би могъл някой да се задуши в съня си, да стане по-голяма пакост ", добави Найден Христов.

При опит да беседват със съседите си, напрежението ескалирало. А самите притежатели на въпросната камина обясниха пред екипа ни, че не са в нарушаване и отхвърлиха коментар по случая.

От община Русе, след инспекция, предложили на фамилиите във входа да си наемат експерт по отопление, вентилация и климатизация, който да откри дали казусът не е в комините им. След като към този момент 2 години се борят за чист въздух, само че институциите не са им помогнали, пострадалите са подали тъжба и до прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР