Междуправителствена коалиция бе домакин на представянето на нова инициатива на

...
Междуправителствена коалиция бе домакин на представянето на нова инициатива на
Коментари Харесай

САЩ с нова инициатива за противодействие срещу влиянието на Кремъл в Европа

Междуправителствена коалиция бе хазаин на представянето на нова самодейност на Съединени американски щати, предопределена да помогне на европейски страни да се опълчват на намесата на Кремъл, заяви Асошиейтед прес.

Американската Агенция за интернационално развиване ( USAID) разказва своята самодейност " Париране на зловредното въздействие на Кремъл " (Countering Malign Kremlin Influence) като рамка за подкрепяне на демократичните институции в отбраната на изборите, опълчването против пропагандата и дезинформацията и избягването на зависимостта от съветската сила.

Усилието, обявено още през юли, е ориентирано към страни като Украйна, Грузия и Молдова. Представител на организацията - помощник-главният админ Брок Биърман, го показа през вчерашния ден пред дипломати във Варшава с посланието, че Вашингтон остава зает към демокрацията в района, който се избави от контрола на Москва преди три десетилетия.

Биърман приказва, съгласно неговия израз, за " експанзията с мека мощ " на съветския президент Владимир Путин. По думите му Кремъл се намесва в избори, води осведомителна война и подтиква корупция.

" Кремъл се държи по този метод, тъй като няма какво да предложи. Той не може да предложи нищо в интерес на свободата, просперитета или сигурността на своите съседи ", сподели Биърман, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР