Международното военно учение "Запад-2017" с участието на войски от Русия

...
Международното военно учение "Запад-2017" с участието на войски от Русия
Коментари Харесай

Русия готви мащабни военни учения с Беларус

Международното военно обучение "Запад-2017 " с присъединяване на войски от Русия и Беларус има антитерористичен и очебийно защитителен темперамент. Това съобщи заместник-министърът на защитата на Руската федерация Александър Фомин, представен от ТАСС.

"Вече няколко месеца най-големите международни медии тревожат публичното мнение, разпространявайки легенди за "руската опасност ". Никоя от тези парадоксални версии няма нищо общо с действителността ", увери Фомин на брифинг за задгранични военни аташета.

До 30 септември персоналният състав, въоръженията и техниката на беларуските сили, участващи в маневрите, ще бъдат върнати в базите си, а тези на съветските сили - на съветска територия, заяви и началникът на беларуския Генерален щаб - Олег Белоконев.



Ученията ще се проведат в Беларус и три западни съветски области - Калининградска, Ленинградска и Псковска, сред 14 и 20 септември, показва ТАСС.

В маневрите ще вземат участие близо 13 000 съветски и беларуски военнослужещи, както и съвсем 700 единици бойна техника.

Русия отхвърля изказванията, че ще употребява ученията като трамплин за инвазия в Полша, Литва и Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче даде да се разбере, че Алиансът ще следи деликатно маневрите, и прикани те да бъдат извършени по открит и легален метод, отбелязва Reuters.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР