Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „Лакс”, обяви,

...
Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „Лакс”, обяви,
Коментари Харесай

Летището в Лос Анджелис ще разреши носенето на малко количество марихуана в ръчния багаж

Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „ Лакс”, разгласи, че ще разреши на пасажери те да носят дребни количества марихуана в ръчния си багаж, оповестява CNN. Това обаче напълно не значи, че можете да пренасяте свободно дрога през защитата на летището, съобщи БГНЕС.
Притежанието на дребни дози марихуана е законно в някои щати, само че не и на федерално равнище, тъй че преди да стегнете багажа и да се отправите към Ел Ей би трябвало деликатно да се запознаете със законите.
През 2016 година Калифорния одобри Предложение 64, по известно като Закона за приложимост на марихуана от възрастни. По силата на този закон от 1 янъари 2018 година на територията на щата е разрешено „ на лица навършили 21 годишна възраст да имат по 28,5 грама марихуана и 8 грама хашиш за персонална употреба”.
Летищните управляващи в Лос Анджелис са почели закона, като разрешават на пълнолетни жители да влизат на територията на аерогарата и да минават през защитата с легално позволеното количество марихуана.
Това значи, че дали ще бъдете арестувани за притежаването на лека дрога на територията на Съединени американски щати, зависи напълно от това за къде пътувате. Ако се придвижвате сред два щата, където тази наркотична субстанция е легална, като да вземем за пример Калифорния и Върмонт, вие няма да бъдете глобени.
Но в случай че полетът ви от Ел Ей кацне в щат, където марихуаната е противозаконна, всичко зависи от локалните правил и разпореждания. Вие въпреки всичко ще сте подвластни на локалното законодателство, без значение че притежавате законен документ или рецепта за здравна марихуана, издадени в родния ви щат.
Самите самолети също попадат под юрисдикцията на федералните управляващи, което значи, че можете да бъдете санкционирани или арестувани – даже полицията в Ел Ей да откаже да повдигне обвинявания. В този случай най-лошото, което може да ви се случи е да си изпуснете полета, само че даже и това е много неприятно прекарване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР