Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета

...
Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета
Коментари Харесай

Дубай използва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус

Международното летище в Дубай стана първото в света, употребяващо кучета за идентифициране на пасажери, инфектирани с ковид, заяви порталът Travel and Leisure, съобщи БГНЕС.

Животните правят работата си, без да влизат в контакт с пасажерите. Пробите се вземат от мишниците на жителите и се слагат в стоманени контейнери, проектирани по този начин, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.Както твърди Gulf News, в случай че проба от аромат на човек демонстрира съществуването на COVID-19, кучето сяда до нея. След това екскурзиантът се изпраща за удостоверение на болестта благодарение на PCR тест.

В хода на проучванията се оказа, че точността на този способ е 92%.Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат негативен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътешестване.

През юли беше обявено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да разпознават инфектирани с ковид по миризмата им. Предполага се, че този способ ще разреши издирването на безсимптомни носители на инфекцията.

Припомняме, преди към месец бе обявено, че и в Чили органите на реда също образоват кучета да подушват новия ковид.За обнадеждаващи опити бе обявено още през март.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР