Международно летище с капацитет 9 милиона пътници годишно бе открито

...
Международно летище с капацитет 9 милиона пътници годишно бе открито
Коментари Харесай

Турция откри 58-ото си летище, което е с капацитет от 9 милиона пътници годишно

Международно летище с потенциал 9 милиона пасажери годишно бе намерено в окръг Мерсин, Турция. Новото оборудване е 58-ото в страната и ще сътвори към 3000 работни места.

Инвестицията в новата аерогара Чукурова, проектите за чието създаване стартираха още преди 10 години, е в размер на над 240 млн. евро и в нея няма държавно присъединяване. То се намира сред градовете Мерсин и Адана и разполага с две здания - пътнически и товарен терминал.
 Второто по величина летище в Истанбул удвоява потенциала си с нов терминал
Второто по величина летище в Истанбул удвоява потенциала си с нов терминал

От зимата летище " Сабиха Гьокчен " стартира да работи с Lufthansa

Пътническият терминал е с повърхност от 110 хиляди кв. м. Общата застроена повърхност е малко над 214 хиляди кв. м. Съоръжението разполага с две писти, всяка с дължина от 3500 м. Перонът на летището е с потенциал 48 самолета.

Очаква се новооткритото летище да окаже положително въздействие върху туризма в района. Местните се надяват още да получат по-бърз и елементарен метод за дистрибутиране на селскостопанските артикули, създадени в района.

Страната влага интензивно във въздушен превоз в последните 22 години, разяснява президентът на републиката Ердоган по време на формалната гала и добави, че задачата на страната е общият им брой към 2053 година да доближи 61.
 Летище
Най-натовареното летище в Европа възнамерява да е първото, захранвано напълно от слънчева сила

Планира се фотоволтаичната електроцентрала да създава 340 милиона киловатчаса сила годишно

На фона на това, турският министър на превоза и известията Абдулкадир Уралоглу оповести, че над 129 млн. пасажери са били превозени през турските летища, а до края на годината се чака броя да доближи 230 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР