Международният валутен фонд (МВФ) забави спасителния пакет от 6 милиарда

...
Международният валутен фонд (МВФ) забави спасителния пакет от 6 милиарда
Коментари Харесай

МВФ забави 6 млрд. долара помощ за Пакистан

Международният валутен фонд (МВФ) забави избавителния пакет от 6 милиарда $ за Пакистан поради  неизпълнение изискванията на предходна договорка. Това заяви Fox News, като цитира публични лица. Това се случва, до момента в който страната се бори с влошаваща се икономическа рецесия и смъртоносна вълна от принуждение.

Пакистански публични лица обявиха, че е реализиран прогрес към възобновяване на избавителната стратегия. Критична част от заема, 1,1 милиарда $, е арестувана от декември, защото чиновниците преразгледаха сходството на страната със съглашение от 2019 година

Сривът отразява битката на Пакистан за икономическа непоклатимост, откакто летните наводнения убиха 1739 души, унищожиха 2 милиона домове и предизвикаха вреди за 30 милиарда $. Бедната страна също беше наранена от вълна от принуждение, в това число бомбен атентат в джамия предишния месец в Пешавар, който умъртви 101 души.

Анализаторите споделят, че възобновяване на избавителната стратегия на МВФ ще помогне на Пакистан, тъй като отпущането на идната вноска от заеми може да насърчи други интернационалните финансови институции да оказват помощ на ислямската нация.
 3, 4 млн. деца в Пакистан се нуждаят незабавно от помощ след наводненията
3, 4 млн. деца в Пакистан се нуждаят незабавно от помощ след наводненията

Над 550 са умрелите деца при бедствието

Премиерът Шахбаз Шариф упреква своя предходник Имран Хан, в този момент водач на опозицията, за нарушение на изискванията на съглашението от 2019 година Хан беше свален от власт посредством избор на съмнение в Народното събрание през април.

Пакистан желае да избегне банкрут, само че се бори с изчерпването на валутните запаси, които паднаха под 3 милиарда $. Анализатори споделят, че това е задоволително единствено за заплащане на вноса за идващите две седмици.

МВФ сподели в изказване, че полемиките ще продължат през идващите дни, с цел да се реализира прогрес по договорката.

Фондът е дал нови указания на Пакистан да покачва и събира налози, както и да понижава дотациите, без да натоварва бедните хора, споделиха държавни чиновници.

Миналата седмица Шариф предизвести, че Пакистан ще има компликации при спазването на изискванията на МВФ.

В петък пакистанският министър на финансите Исхак Дар сподели, че Пакистан ще наложи спомагателни налози от 170 милиарда рупии и ще понижи дотациите, с цел да извърши изискванията на договорката.
 Щети за над 10 милиарда $ нанесоха наводненията в Пакистан
Щети за над 10 милиарда $ нанесоха наводненията в Пакистан

Загинали са повече от 1000 души, 33 млн. са наранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР