Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че неговият Съвет на управителите

...
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи, че неговият Съвет на управителите
Коментари Харесай

МВФ одобри увеличаване на глобалната ликвидност с 650 млрд. долара

Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че неговият Съвет на шефовете е одобрил общо систематизиране на така наречен "Специални права на тираж " (СПТ) в размер на 650 милиарда $ за увеличение на ликвидността в международен мащаб.

"Това е историческо решение, най-голямото систематизиране на СПТ в историята на МВФ и инжекция за международната стопанска система във време на невиждана рецесия. Разпределението на СПТ ще бъде от изгода за всички членове на фонда, с цел да се отговори на дълготрайната световна потребност от запаси, създаване на доверие и поощряване на устойчивостта и стабилността на международната стопанска система ", уточни ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева.

"Това ще помогне изключително на нашите най-уязвими страни членки, които се борят да се оправят с въздействието на коронавирусната рецесия ", добави тя.

Разпределението на Специални права на тираж ще влезе в действие на 23-ти август и ще съставляват опция за заемите за страните членки на МВФ съразмерно на съществуващите им квоти във фонда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР