Международният валутен фонд (МВФ) проучва допълнителни инструменти за предоставяне на

...
Международният валутен фонд (МВФ) проучва допълнителни инструменти за предоставяне на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева предлага Г-20 да удължи мораториума върху дълговете на най-бедните страни

Международният валутен фонд (МВФ) изследва спомагателни принадлежности за даване на финансиране на най-бедните страни в света и други наранени тежко от коронавирусната пандемия, съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, съобщи Ройтерс, представени от БНР.

Тя прикани финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-20 да обмислят удължаването на мораториума върху дълга на най-бедните страни и след края на годината, както и да работят за по-голямо присъединяване на частния бранш.

МВФ предвижда по-дълбока криза, в сравнение с в началото се очакваше

Предвид тежестта на рецесията и съществуващите още преди нея високи задължения би трябвало да се намерения за по-всеобхватни дългови облекчения за доста страни, добави Георгиева.

Тя взе участие във виртуалната среща на финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-20, управлявана от Саудитска Арабия и отдадена на възобновяване на международната стопанска система.

"Трябва да се обединим, с цел да помогнем на най-бедните и най-уязвими стопански системи, изключително тези, които се борят с огромни задължения и зависят от мощно наранени браншове на стопанската система ", акцентира тя, представена от ТАСС
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР