Международният валутен фонд (МВФ) не очаква световната икономика скоро да

...
Международният валутен фонд (МВФ) не очаква световната икономика скоро да
Коментари Харесай

Световната икономика губи темпо, обяви МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) не чака международната стопанска система скоро да изпадне в криза и темпът на напредък в края на настоящата и през идната година даже леко ще се форсира, въпреки че ще бъде нестабилен. Това съобщи през днешния ден ръководещият шеф на организацията Кристин Лагард пред Търговската палата във Вашингтон, представена от международните организации и Българска телеграфна агенция.

През януари Фондът очакваше напредък от към 3,5 на 100 за 2019 и 2020 години, напомни Лагард.

Оттогава динамичността се намали още повече, както ще видите идната седмица от обновените ни прогнози, означи тя преди пролетните срещи на МВФ и Световната банка на 12-14 април.

Само преди две години 75 % от международната стопанска система бяха в напредък. През настоящата година МВФ чака 70 % от международната стопанска система да изпита закъснение на растежа, сподели Лагард.

Като съществени аргументи за по-ниския ритъм тя уточни напрежението в търговията и по-строгите финансови условия през втората половина на 2018 година.

Очакваното закъснение на международния напредък по-късно тази година ще има нестабилен темперамент, добави шефът на Фонда.

По нейните думи основаването на търговски бариери няма да докара до понижаване на недостига в двустранната търговия, а ще стане причина за намаление на вложенията и заетостта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР