Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ) решиха годишните

...
Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ) решиха годишните
Коментари Харесай

Въпреки разрушителното земетресение: МВФ и Световната банка ще проведат годишните им срещи в Мароко

М еждународният валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ) взеха решение годишните им срещи идващия месец да се проведат в Мароко , както е планувано, макар че северноафриканската страна беше наранена неотдавна от разрушително земетресение, съобщи Ройтерс.

Решението е било взето през вчерашния ден от управленията на двете институции, откакто мароканските управляващи лобирали форумът да се организира в град Маракеш, както е планувано, съобщи източник на организацията.

Впоследствие информацията бе доказана от ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгива, президента на СБ Аджай Банга и мароканския министър на стопанската система Надя Фетах Алауи в взаимно официално съобщение.

Маракеш се намира единствено на 72 километра от епицентъра земетресението с магнитуд 6,8 на 8 септември, при което починаха повече от 2900 души.

Кристалина Георгиева съобщи в петък пред Ройтерс, че мароканският министър председател Азиз Ахануш й споделил, че хотелиерският бранш на страната ще понесе огромни загуби, в случай че срещите бъдат преместени в друга страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР