Международният валутен фонд днес обяви стартирането на нов инструмент за

...
Международният валутен фонд днес обяви стартирането на нов инструмент за
Коментари Харесай

МВФ обяви нов инструмент за помощ на страните, които се сблъскват с хранителна несигурност

Международният валутен фонд през днешния ден разгласи стартирането на нов инструмент за помощ, целящ бързо реагиране на потребностите на страните, които се сблъскват с хранителна неустановеност, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Инструментът, наименуван " хранително гише ", ще работи една година. Той ще разреши на нуждаещите се страни да получат достъп по един бърз метод до незабавно финансиране при положение на остра хранителна неустановеност, непредвидени разтърсвания във вноса на зърно или при внезапно повишаване на цените.

" Много съм щастлива да публикация, че административният съвет на МВФ утвърди през днешния ден откриването на ново гише за финансиране на реакциите на питателните земетресения ", се споделя в изказване на ръководителката на фонда Кристалина Георгиева

Конкретно финансирането ще става посредством механизма за разпределяне на бързи заеми, който разрешава заем при нулев лихвен % за страните с ниски приходи, които се намират в незабавна обстановка, и посредством инструмента за бързо финансиране на МВФ, който дава финансова помощ, с цел да се помогне за определяне на баланс на заплащанията.

" Новото гише може да се употребява, когато даренията и концесионното финансиране от страна на нашите сътрудници не е задоволително или когато е невероятно да има стратегия за помощ от Фонда ", добавя Георгиева в друго изказване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР