Международният средновековен събор Ново начало“ е най-голямото средновековно събитие на

...
Международният средновековен събор Ново начало“ е най-голямото средновековно събитие на
Коментари Харесай

Ивелин Михайлов: Международният средновековен събор Ново начало е най-голямото средновековно събитие на Балканите

Международният феодален събор " Ново начало “ е най-голямото средновековно събитие на Балканите, което демонстрира остарелия обичай и просвета на хората на Балканския полуостров. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  създателят на Исторически парк в село Неофит Рилски в община Ветрино Ивелин Михайлов. Събитието ще се организира на 24 и 25 юни край Исторически парк взаимно с Българска школа за старинни воински изкуства " Величие “.  

Програмата на събора е грандиозна, сподели Ивелин Михайлов. " Тя ознаменува българщината, вярата в българския дух “, означи той. 

Музикалната стратегия включва особено основани истински тълкования на средновековна музика, съвременен феодален рок, танцови ансамбли. " Песните са написани след конкурс, който направихме, с доста висок награден фонд и който оказа помощ да се сътворят над 30 песни, които да възхваляват България и нашата връзка с нея “, описа Михайлов. 

Над 200 ще бъдат участниците на фестивала – сдружения за историческа реорганизация, свободни войни, майстори-занаятчии, музиканти и създатели от България, Сърбия, Гърция, Молдова, Румъния, Унгария, Словакия и Полша. На фестивала ще има демонстрации на войнски умения и дрехи. " Ще забележим облекла, въоръжения, брони, оръжия, по какъв начин се употребявали те. Има демонстрации, боеве. Исторически парк е третото по мащабност в света място, където ще се извършат такива всеобщи борби, в които ще може да се види доста тъкмо и онлайн по какъв начин тези хора са воювали, с цел да пазят своите полезности и идеали. Всеки участник ще може да се облече като феодален войник, благородник, ще може да изживее това нещо и да научи някои неща. Тук историята се трансформира в приказка и тук най-облагодетелствани са дребните деца. Когато едно дете пристигна на подобен събор, в него стартират да се построяват полезности, които се развиват по друг метод “, изясни Ивелин Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР