Международният съд на ООН нареди на Израел да увеличи достъпа

...
Международният съд на ООН нареди на Израел да увеличи достъпа
Коментари Харесай

Съд нареди Израел да допусне повече помощ за Газа

Международният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел да усили достъпа на филантропична помощ до Газа, като отвори повече гранични пунктове " без закъснение ".

Съдът декларира в претекстовете си, че " палестинците в Газа са изправени към този момент не пред риск от апетит, само че този апетит към този момент е почнал ". Съдът също по този начин разпореди на Израел да показа отчет по отношение на последствията от решението.

Междувременно Съединени американски щати и Израел са се съгласили да " пренасрочат " срещата, която беше анулирана по-рано тази седмица. Според Белия дом, се разисква " комфортна дата ". Срещата сред висши представители на Байдън и Нетаняху беше планувана във Вашингтон за разискване на интервенцията в град Рафа. Но израелският министър председател я анулира, откакто Съединени американски щати се въздържаха при гласуването на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискваща преустановяване на огъня в Газа.

При продължаващата интервенция на израелските сили в болница Ал Шифа в град Газа е бил погубен висшият пълководец на Хамас Раед Табет и още двама бойци. Общо над 170 терористи са били премахнати от 500 открити членове на Хамас и Ислямски джихад.

 
Бойците от бригада Нахал унищожиха тунел с дължина 2.5 километра, който е бил част от подземна система, пресичаща от север на юг линията Газа. Този маршрут е бил употребен от терористите по време на боевете в Газа.
Даниел Хагари – представител на израелските сили за защита

Обстановката по границата сред Израел и Ливан също ескалира. Шиитското придвижване Хизбула изстреля няколко ракети по градове в северен Израел като възмездие за поредност от израелски удари, довели до гибелта на 15 души.

И при израески удар по щаб на Хизбула покрай сирийската столица Дамаск бе погубен един човек и ранени петима. Израел е нанесъл удара откъм Голанските възвишения по щаб на Хизбула в региона Бахдалия, в покрайнините на Дамаск.

А Джорджа Мелони посети италианските бойци, които са част от мироопазващата задача на Организация на обединените нации в южен Ливан, по границата с Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР