Международният съд (МС) издаде шест заповеди на Израел във връзка

...
Международният съд (МС) издаде шест заповеди на Израел във връзка
Коментари Харесай

Какво нареди МС да направи на Израел във връзка с войната в Газа и какво следва?

Международният съд (МС) издаде шест заповеди на Израел по отношение на бомбардировките на Газа в петък, само че не се обади за цялостно преустановяване на огъня.

Извънредните ограничения бяха оповестени, до момента в който съдът стартира разискванията си по делото за геноцид в Южна Африка против Израел, за което изслуша доказателства по-рано този месец. Южна Африка разказа дейностите на Израел в Газа като геноцид, само че Израел отхвърли обвиняването, потвърждавайки, че дейностите му в Газа произтичат от „ самоотбрана “ и са нужни за изкореняването на Хамас. Добавено е, че войната не може да завърши, до момента в който тази цел не бъде реализирана.

В 45-минутно решение в съда в Хага в петък председателстващият арбитър Джоан Донохю отхвърли изказванието на Израел, че съдът няма пълномощия да преглежда делото на Южна Африка против него.

Израел сподели, че Южна Африка не е съумяла да комуникира съответно с Тел Авив по отношение на случая, преди да подаде молбата, както се изисква от личните правила на съда. Съдът обаче отхвърли този ар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР