Международният олимпийски комитет заяви наблюдава внимателно нарастващото напрежение на Корейския

...
Международният олимпийски комитет заяви наблюдава внимателно нарастващото напрежение на Корейския
Коментари Харесай

МОК следи ситуацията на Корейския полуостров преди Игрите в Пьончан

Международният олимпийски комитет съобщи следи деликатно възходящото напрежение на Корейския полуостров, по-малко от 200 дни преди Зимните олимпийски игри през 2018 година Пьончан.

В последната седмица Северна Корея на няколко пъти заплаши, че ще удари Гуам, където има военна база, а това провокира отговор на американския президент Доналд Тръмп.

" Неговите (на Ким Чен Ун) закани излизат отвън естествените рамки и, както към този момент съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и гняв, или другояче казано, със мощ, каквито този свят още в никакъв случай не е виждал ", сподели Тръмп по време на спонтанен брифинг на частното си голф игрище в щата Ню Джърси, където прекарва отпуската си.

" Ние следим обстановката на Корейския полуостров и района доста деликатно. МОК се осведоми за развиването на събитията, продължаваме да работим с организационния комитет за подготовката на тези игри и всичко върви по проект ", съобщи представителят на МОК.

Южна Корея най-сетне съумя да вземе семейството на Игрите, откакто загуби наддаванията за тези през 2010 и 2014 година Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат сред 9 и 25 февруари.

Страната към този момент един път беше хазаин на олимпийски игри, само че на летни, откакто Игрите се организираха в Сеул през 1988 година

В последните месеци се обсъждаше присъединяване с общ тим на Северна и Южна Корея на Игрите, само че поради напрежението в интернационалните връзки, сходно предложение беше отхвърлено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР