Международният олимпийски комитет ще разгледа възможността спортистите от двете държави

...
Международният олимпийски комитет ще разгледа възможността спортистите от двете държави
Коментари Харесай

34 държави са против участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 година

Международният олимпийски комитет ще прегледа опцията спортистите от двете страни да се състезават под безпристрастен байрак

Домакинът Франция е измежду 34-те страни, които приканиха Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати, Англия и Австралия също са измежду обявилите се против присъединяване на съветските и беларуските спортисти.

В взаимно изказване през вчерашния ден тези страни се аргументираха с това, че “умишлената непровокирана и неоправдана война на Русия (срещу Украйна) е улеснена от беларуското държавно управление ”.

Руският министър на спорта Олег Матицин сподели по-рано този месец, че е “абсолютно недопустимо ” непознати държавни управления да се пробват да повлияят на МОК.

Самият МОК удостовери предишния месец, че има намерение да поддържа глобите против съветските и беларуски публични представители преди идната Олимпиада във френската столица, само че добави, че ще прегледа опцията спортистите от двете страни да се състезават под безпристрастен байрак.

В днешното си изказване 34-те страни, противопоставящи се на присъединяване на Русия и Беларус в игрите, приветстват “придържането на МОК към съществуващите наказания ”, само че показват, че предлагането за присъединяване под безпристрастен байрак повдига “много въпроси и опасения ”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР