Международният олимпийски комитет (МОК) реши да отнеме златните олимпийски ордени

...
Международният олимпийски комитет (МОК) реши да отнеме златните олимпийски ордени
Коментари Харесай

МОК отне златния олимпийски орден на Владимир Путин

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да отнеме златните олимпийски ордени от съветския президент Владимир Путин, от вицепремиера Дмитрий Чернишенко и от заместник-ръководителя на президентската администрация Дмитрий Козак, оповестиха от организацията.

" Изпълнителният съвет на МОК, въз основа на изключителните условия на обстановката и като вземе поради извънредно сериозните нарушавания на олимпийско помирение и други нарушавания на олимпийската харта от съветското държавно управление, взе особено решение за лишаване на олимпийския медал от тези лица, които сега заемат значима позиция в държавното управление на Руската федерация или друга високопоставена позиция, обвързвана с държавната власт, в това число Владимир Путин, Дмитрий Чернишенко и Дмитрий Козак ", се споделя в известието на МОК.

Златният олимпийски медал е основан през 1974 година и се присъжда за специфични заслуги към олимпийското придвижване.

Путин беше почетен с най-високото отличие на олимпийското придвижване през 2001 година.

Международният олимпийски комитет предлага на спортните федерации да не разрешават на съветски и беларуски спортисти да вземат участие в надпревари. Тази рекомендация се базира на обстановката към Русия и Украйна.

Комитетът също по този начин предлага да не се позволява присъединяване на съветски и беларуски публични лица.

В случаите, когато отстраняването на спортисти от двете страни не е допустимо заради организационни или правни аргументи, МОК приканва спортните федерации и уредниците на събития по целия свят да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че нито един състезател или чиновник от Русия или Беларус е позволен до надпревари под името на своята страна. Използването на национални знаци, цветове, флагове или химни не е позволено ", се споделя в изказването.

" В този подтекст МОК прегледа по-специално идните зимни Параолимпийски игри в Пекин и удостовери цялостната си поддръжка за Международния параолимпийски комитет и игрите ", прибавиха от комитета.

Също по този начин МОК за следващ път предложи да не се организират надпревари на териториите на Русия и Беларус.
ТЕМА преди 7 минути 89 преди 10 минути 313 преди 15 минути 1701
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР