Международният олимпийски комитет (МОК) окуражава участниците в Токио 2020 да

...
Международният олимпийски комитет (МОК) окуражава участниците в Токио 2020 да
Коментари Харесай

МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират

Международният олимпийски комитет (МОК) окуражава участниците в Токио 2020 да се имунизират против COVID-19, само че не ги задължава, съобщи вицепрезидентът на организацията Джон Коутс. Той посочи, че МОК работи с платформата на Организация на обединените нации " Ковакс " (COVAX) за разпространяване на ваксини и всеки искащ ще може да получи такава.

" Не е наложително, несъмнено, тъй като нямаме право да слагаме такива условия. Със сигурност обаче окуражаваме всички да го създадат. МОК има съглашение с COVAX и надлежно достъп до ваксини ", съобщи Коутс, който е ръководител на Комисията за съгласуваност за Токио.

През предходната седмица президентът на МОК Томас Бах сподели, че избира спортистите да не " прескачат реда " и да получат имунизациите в родините си. Коутс поддържа неговите думи и добави, че забавилите се ще получат помощ за имунизация най-късно до юни.

Една от страните с най-големи делегации за Токио - Австралия, където сега е Коутс, стартира всеобщата имунизация тази седмица. Вицепрезидентът на МОК изясни, че в този момент чака от Япония да разгласи какъв ще бъде редът на допускане на почитатели по трибуните и дали това въобще ще се случи.

" Скоро би трябвало да бъде взето дефинитивно решение за хората с билети или акредитации. Чакаме го от японското държавно управление най-късно през април. Трябва да знаем с какъв потенциал от трибуните можем да работим ", сподели още Коутс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР