Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията

...
Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията
Коментари Харесай

Фестивал на военните оркестри даде началото на честванията за 144 години Независимост на България

Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията за 144-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България във Велико Търново

155 музиканти под пагон и мажоретни сформира от Румъния и България вземат участие в 15-ото издание на интернационалния фестивал на военните оркестри във Велико Търново.

Градът е първият в страната, където е засвирил боен оркестър при приемането на Търновската конституция. Със събитието довечера започнаха честванията за Деня на българската самостоятелност, осведоми.

Началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов откри фестивала: " Военните оркестри са с нас и в хубаво, и в неприятно. Ние през днешния ден ще се опитаме да отдадем заслуженото почитание на всичко, което вършат, за напъните им да повдигат бойния дух ".

Чест е да си боен музикант, казват старши сержант Аксиния Йорданова от представителния оркестър на Сухопътните войски и старшина Даниел Лазаров от Втора тунджанска механизирана бригада:

" За мен това е чест и привилегия да нося пагони и в това време да практикувам специалността. Единствената дама съм в нашия оркестър ".

" Мисията на военния музикант е била една и тя остава същата и непроменена с годините – да повдига бойния дух и да възпитава родолюбие ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР